Pečená chobotnice v troubě s bramborami patří k časově náročnějším jídlům, ale rozhodně stojí za to. Chobotnici je lepší koupit mraženou, díky tomu bude rychle měkká. Pokryjte olivovým olejem dno hrnce a položte jí na dno zmrzlou. Na mírném ohni jí vařte pod pokličkou bez vody (pustí si vodu sama) cca hodinu do měkka. Pokud si chytíte čerstvou, tak jí naklepejte o kameny, vykuchejte vše včetně zobáku a duste na troše olivového oleje do měkka. Mezitím si oloupejte brambory, nakrájejte je na silnější kolečka a dejte na plechu péct do trouby. Uvařenou chobotnici nakrájejte na kousky a rozložte je na brambory. Zbylou šťávu z chobotnice můžete přilít k bramborám. Vše krátce na max teplotu zapečte. Podávejte s vypečenu šťávou a olivovým olejem smíchaným s petrželí a na jemno nakrájeným česnekem. Dobrou chuť.
- chobotnice
- brambory
- olivový olej
- česnek
- petržel