Lisabon, PRT 🇵🇹 – Corfu, GR 🇬🇷 2. část

6. – 18. 6. 2022 Vindő 45 Mermaid, 1983, 34 feet

Převoz Mermaid z portugalského Lisabonu do Kontokali na ostrově Korfu v Řecku pokračuje.

Po opravě předního stěhu a instalování nového rolfoku na Ibize přejel Roman sám do Valencie. Tam našla Mermaid útočiště na následující 2 měsíce. Rozhodnutí pokračovat v převozu ve stejném složení padlo až v polovině května. Takže to byl trochu fofr, ale začátkem června jsme se opět sešli na letišti a vyrazili směr Valencie. Krásné město, super jídlo a na rozloučenou nám nečekaně zahráli Simply Red, kteří měli v přístavu koncert.
Vypluli jsme o půlnoci ze 7. na 8. června směr Sardinie na trasu dlouhou 400 Nm. Po necelých dvou dnech jsme propluli mezi Ibizou a Mallorcou kolem majáku Cap de Ses Salines. Za ní nás čekalo hodně větrné, ale slunečné počasí. Vítr dosahoval rychlosti až 40 kts a vlny byly vysoké 5-6 m. Po 4 dnech jsme zakotvili na jižním cípu Sardinie a zůstali přes noc. Ráno jsme natankovali a doplnili zásoby piva a prosecca. Následovala rychlé koupání na pláži u písečné duny Spiaggia di Porto Pino a navečer jsme vypluli směr Sicílie.
Po 3 dnech a 350 Nm jsme ráno dorazili na Lipari. Propluli jsme jižně od ostrova Volcano a zamířili k Messinské úžině. Protáhli jsme se mezi Sicílií a Itálií, pozdravili místní příšery Charybdo i Skyllu a zamířili do Řecka. Pohled na doutnající Etnu byl k nezaplacení. Další 2 dny a cca 350 Nm nás čekala relativně klidná plavba až do mariny v Kontokali, zpestřená tříhodinovou mlhou před Corfu.

Za 9 dní jsme upluli celkem 1100 Nm. 1 noc jsme strávili na kotvě a 2x tankovali.

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *