SPAGHETTI POMODORO – KLASIKA, BEZ EIDAMU A KEČUPU!

Obyčejné špagety, ale poctivě připravené. Je mnoho způsobů, jak udělat dobré špagety, ale tahle klasika většinou boduje u všech. Moje děti je v podstatě jinak a jinde než doma nejedí. 🙂 Stačí jen olej, česnek, rajčata, chilli, správně uvařené špagety a parmezán. Česnek pokrájíte na drobno a lehce ho osmahnete na olivovém oleji. Pak přidáte 3 plechovky loupaných rajčat, rozmačkáte, osolíte a dusíte. Pokud s sebou nemáte děti nebo odpůrce chilli, tak je dobré ho trochu dát hned na začátku. Až budete mít celý sporák a půlku lodě zaprskané od omáčky a hlavně, olej se oddělí od rajčat a bude mí červenou barvu, tak přidejte natrhanou bazalku a máte hotovo. Špagety uvařte podle návodu, přidejte do hrnce k omáčce a promíchejte. Pak už jen na talíři posypat parmezánem, ozdobit lístkem bazalky a cherry rajčetem a doladit sušeným chilli. Dobrou chuť. 🙂

  • olivový olej
  • 8-10 stroužků česneku na drobno
  • 3 plechovky loupaných rajčat (pro 8 os.)
  • chilli
  • 800 g špaget Barilla
  • bazalka a cherry rajčata na zdobení
  • parmezán

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *