CUKETOVÉ RISOTTO – RYCHLÉ, JEDNODUCHÉ, CHUTNÉ A Z JEDNOHO HRNCE.

Velmi jednoduché a chutné jídlo z pár ingrediencí, které zvládne každý. Nemám nic proti české variantě, každý ať si jí co chce, ale já dávám přednost italskému krémovému risottu. Stačí jen lehce osmahnout cibuli na olivovém oleji, přihodit 2 hrnky kulatozrné rýže Carnarolli (pro 8. os) a lehce opéct, přilít cca 2 dl bílého vína, po vypaření už jen lehce podlévat vodou (vývar by byl fajn, ale na moři se s ním dělat nebudeme a kostka mi nesmí do kuchyně). Když je rýže na zkus (jde špatně rozkousnout, ale už si nevylomíme zub) přidáme na kousky nakrájenou cuketu. Lehce podusíme a pak už jen přidáme kousek másla a parmezánu, osolíme, opepříme a necháme pod pokličkou pár minut dojít bez vaření. Konzistence by měla být krémová. Dobrou chuť. 🙂

  • olivový olej
  • cibule na drobno
  • 2 hrnky kulatozrné rýže (pro 8 os.)
  • 2 dl bílého vína
  • 3 – 4 mladé cukety i s květem
  • máslo
  • parmezán
  • sůl, pepř

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *