PEČENÁ PRAŽMA NA MÁSLE, BRAMBORY S BLITVOU.

Pražma, chorvatsky Orada, je jedna z nejlepších ryb, kterou mají na každém trhu. V kombinaci s bramborem a blitvou je to vynikající večeře. Pražmu koupíte brzy ráno na trhu nebo v menších vesničkách na ostrovech se dá sehnat od místních rybářů. Buď jí můžete upéct v celku v troubě (nezapomeňte jí vykuchat) nebo doporučuji vyfiletovat, osolit, opepřit a s pár vetvičkami rozmarýnu, který roste skoro všude, opéct na másle. Stačí krátce, abyste jí nevysušili. Jako přílohu doporučuji místní specialitu – brambory s blitvou. Blitva (mangold) je listová zelenina podobná špenátu a koupíte jí skoro na každém trhu nebo v obchodu. Oloupejte a dejte vařit brambory a na posledních 3-5 minut přidejte pokrájenou blitvu. Pak už jen dochutíte olivovým olejem, citronem a solí. Brambory můžete rozmačkat, lépe se spojí všechny chutě. Při servírování nezapomeňte rybu pokapat citronem a ozdobit opečeným rozmarýnem. Dobrou chuť.

  • pražma
  • brambory
  • blitva (mangold)
  • olivový olej
  • citron
  • sůl, pepř

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *