SLÁVKY, NETRADIČNĚ NA MRKVI SE SMETANOU.

Slávky mají snad v každé chorvatské restauraci, ale tuto variantu jsem nikdy a nikde neviděl. Ukázal mi to kdysi náš kamarád a skvělý kuchař, přezdívaný Mazlik. Je to sice netradiční spojení, ale garantuji Vám, že naprosto luxusní. Osmahněte lehce cibulku na másle a olivovém oleji, přidejte mrkev na kolečka, chvilku poduste, osolte, opepřete a pak přidejte slávky. Když budou skoro hotové (otevřené) přilijte smetanu ke šlehání a krátce provařte. Toť vše. Podávejte s chorvatským bílým chlebem nebo bagetou. Nechte si chutnat.

  • slávky – nejlépe čerstvé za sádek
  • cibule
  • mrkev
  • olivový olej
  • máslo
  • bílý chléb nebo bageta
  • sůl, pepř

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *